PARON

NOVI KAPACITETI PROIZVODNJE BETONA ZA PARON d.o.o.

Tvrtka Paron d.o.o. posluje u Hrvatskoj od 1994. godine i sudjeluje na mnogobrojnim projektima visoko i niskogradnje, kao i izgradnji infrastrukture. Neke od djelatnosti tvrtke su izgradnja cesta, vijadukata, mostova i nadvožnjaka, izrada specijalnih armiranih stupova i nosivih konstrukcija, izgradnja kanalizacijskih sustava, proizvodnja i transport betona, ugradnja betona autobetonskim pumpama, armiranje, betonska galanterija. Paron posjeduje kamenolom Plaškarica pored Bosiljeva, vlastiti plovni bager, 7-8 mobilnih dizalica od 40 do 250 T, te dvije betonare s miješalicama tzv. „zvijezda“ sistema kapaciteta 1,0 i 1,5 m3.

Zbog povećanja posla tvrtka Paron se odlučila na poboljšanje infrastrukture i modernizaciju segmenta proizvodnje betona. Želja tvrtke bila je pribavljanje opreme po najnovijim standardima koja će osigurati zdravi razvoj i održivost tvrtke u idućih 10 godina, kao i povećanje kapaciteta proizvodnje betona. U suradnji s tvrtkom KOMOP d.o.o., generalnim zastupnikom za LIEBHERR betonske tehnologije i građevinsku mehanizaciju, odabrano je novo postrojenje za proizvodnju betona, koje udovoljava svim uvjetima i zahtjevima trenutnog i budućeg poslovanja tvrtke.

LIEBHERR BETOMIX 3.0 A-R/DW

Novo LIEBHERR BETOMIX 3.0 A-R/DW postrojenje za proizvodnju betona opremljeno je dvoosovinskom LIEBHERR miješalicom koja ima snagu, brzinu i iznimne karakteristike dobivanja homogene mase betona te nema ograničenja u proizvodnji najzahtjevnijih specijalnih betona sa svim mogućim dodatcima i specifikacijama. Komponente BETOMIX 3.0 postrojenja proizveli su najbolji proizvođači reduktora i elektronike, kompletno postrojenje je pocinčano, te može proizvesti do 120 m3 gotovog betona na sat. Postrojenjem se upravlja LIEBHERR sinkroniziranim automatskim upravljanjem s najpreciznijim vagama na tržištu za najmanji gubitak količine cementa, a uz istu kvalitetu betona, čime se postiže ušteda, ovisno o količini proizvedenog betona, i od više stotina tisuća eura, uz očuvanje resursa i okoliša.

ODRŽIV RAZVOJ

S obzirom da tvrtka Paron pridodaje veliku važnost ekološkom utjecaju svojih postrojenja, uz nabavu postrojenja nije bila upitna i odluka o pribavljanju reciklatora LIEBHERR LRS 606 CLX – postrojenja za čišćenje autobetonmiksera i reciklatora betona. Time se u novoj proizvodnji betona može iskoristiti 100% vode od čišćenja autobetonmiksera, a postrojenje separira frakciju koja se bez problema 100% ponovno koristi u proizvodnji novog betona.

VIŠE MOGUĆNOSTI UZ DODATNU OPREMU

Uz sve navedeno, postrojenje ima mogućnost modificiranja dodatne opreme u vrlo širokom spektru, a neke od tih stavki su korištenje do 6 različitih vrsta aditiva, po potrebi dodatni sistem dodavanja vode tijekom procesa miješanja betona koji odstupa od prvotno zadane recepture i kvalitete betona, mogućnost proizvodnje betona i u zimskim uvjetima, iznimno jednostavan sistem upravljanja kompletnim postrojenjem uz minimalni broj osoblja (1-2 djelatnika) te iznimno praktična konfiguracija postrojenja gdje se svakoj zasebnoj komponenti može pristupiti bez ograničenja te je samim time proces održavanja postrojenja pojednostavljen i brz.

LIEBHERR BETONSKE TEHNOLOGIJE

Od proizvodnje betona, preko transporta do ugradnje betona na gradilištu, LIEBHERR betonske tehnologije pokrivaju cijeli program. Već preko 60 godina LIEBHERR svakodnevno usavršava proizvode za sve zahtjevnije potrebe tržišta.

Na području transporta betona dostupne su miješalice od 5 do 12m3 koje su prilagođene većini podvozja dostupnih na tržištu, kao i poluprikolice veličina od 9 do 12 m3 volumena. Za ugradnju betona na gradilištu tu su LIEBHERR autobetonske pumpe do visine od 50 m, i stacionarne pumpe na kotačima ili gusjenicama. Za manja gradilišta iz programa se može odabrati kamionska miješalica u kombinaciji s pokretnom trakom do visine od 16,4 m. Velik segment betonskih tehnologija čine postrojenja za proizvodnju betona koje LIEBHERR nudi u horizontalnom i vertikalnom obliku, u stacionarnoj, ali i mobilnoj izvedbi za privremenu uporabu na gradilištu i jednostavan i ekonomičan transport. U postrojenjima se nalaze vlastiti sistemi za miješanje betona s kapacitetom proizvodnje od 30 do 300m3 po satu. Za ponovnu uporabu ostataka betona LIEBHERR nudi i reciklažne sustave s učinkom ispiranja od 10 do 22 m3 po satu.

Većina komponenti proizvoda iz programa dolaze iz vlastite LIEBHERR proizvodnje, s najmodernijom i najučinkovitijom izvedbom, a mnogobrojna dodatna oprema olakšava prilagodbu specifičnim zahtjevima klijenata. LIEBHERR pridaje veliku pažnju smanjenju troškova u proizvodnji betona, kao i što manjem opterećenju za okoliš. Za svoje betonare LIEBHERR koristi vlastito sinkronizirano automatsko upravljanje, a svim korisnicima dostupna je 100% online tehnička podrška za dijagnostiku i kvarove.