LIEBHERR AUTOBETONSKA PUMPA

Posla i preko glave!

Svestrana Liebherr autobetonska pumpa 37XXT

XXT podupirači razvijeni ekskluzivno za Liebherr autobetonske pumpe omogućavaju sigurno pumpanje i iznad kabine vozača čak i na uskim prostorima.

XXT inovativni sistem podupiranja

Liebherr je razvio XXT sustav podupiranja ekskluzivno za Liebherr autobetonske pumpe koji omogućava siguran i stabilan rad i na uskim područjima rada. S XXT sistemom čak i na uskim prostorima prednje noge mogu se izvući ispred prednjeg dijela vozila što povećava prostor rada i do 70%, naročito kod pumpanja betona preko kabine vozača.

Osim toga, XXT podupirači koncipirani su tako da se sila prenosi s grane direktno na podupirače i nema pritiska grane na šasiju, podupirači se okreću u istoj točki, što olakšava rad s podupiračima, a XXA upravljanje stabilnošću dozvoljava samo sigurne pokrete, ovisno o stanju podupirača i grana, te se tako garantira siguran rad u svakoj situaciji.

Stabilne i sigurne grane

Autobetonska pumpa Liebherr 37XXT ima četverodijelnu granu sa Z-preklapanjem. Čelična konstrukcija grane otporna na savijanje osigurava stabilan i ravnomjerni rad kod ugradnje betona s minimalnim vibracijama. Težina je uravnoteženo raspoređena jer se cijevi naizmjenično usmjeravaju na lijevoj i desnoj strani grane, a smještene su blizu grane. Veliki vijci i hidraulični cilindri pridonose ravnomjernom, sigurnom vođenju grane. Zbog male širine grane ulazak u otvore zgrada je lagan i fleksibilan.

Pretežno slična koljena cijevi pojednostavljuju skladištenje potrošnih dijelova. Zahvaljujući velikom radijusu (R=275) zavoji cijevi smanjuju otpor u betonskoj cijevi. Visokotlačno filtriranje u grani filtrira znatno manje čestice čime je hidrauličko ulje čišće i stvara se veća radna pouzdanost.

Vertikalni doseg 37XXT pumpe iznosi 36,8 m, horizontalni doseg 32,8 m, visina rasklapanja je 8,74 m, a duljina završnog crijeva je 4 m.

Jake jedinice za pupanje.

Geometrija lijevka i veličina otvora za usis osiguravaju visoku snagu pumpanja s visokim stupnjem učinkovitosti. Lijevak ima glatke površine bez nepotrebnih rubova čime se smanjuje nakupljanje betonskih ostataka, a čišćenje je brzo i lagano.

Pogon pumpe nalazi se unutar jedne jedinice „Powerbloc“ u koju su integrirani svi hidraulični elementi. „Powerbloc“ jedinica novost je u svijetu betonskih pumpi, a obilježavaju ju visoka snaga, mirnoća prilikom pumpanja i robusnost.

Veliki hidraulični cilindri pumpe omogućavaju snažno prebacivanje pri hidrauličnom pritisku do 320 bara, a dvostruki ublaživači na krajevima cilindra brinu se za mirni tijek betona. S-cijev je visokokvalitetne izvedbe i predviđena je za dugogodišnje korištenje, a zaštitna spojnica se lagano mijenja bez skidanja S-cijevi.

Kapacitet 37XXT pumpe iznosi do 163 m3/h i ima do 32 ciklusa pumpanja u minuti, ovisno o modelu. Maksimalni pritisak betona je 80 bara.

Isplativa investicija

Sve u svemu Liebherr autobetonska pumpa opravdava oznaku kvalitete „Made in Germany“ i ispunjava najviše standarde sigurnosti i ekonomičnosti. Dugi radni vijek, niski troškovi održavanja, lagana izmjena potrošnih dijelova, komponente uglednih proizvođača, vlastito razvijeni sustav podupiranja – samo su neki elementi koji autobetonsku pumpu Liebherr XXT čine sigurnom i opravdanom investicijom.