O NAMA

Osnutak i počeci

Tvrtka KOMOP osnovana je 1992. godine i od samog početka profilira se u komunalnom sektoru osnivanjem generalnog zastupstva za FAUN GmbH iz Njemačke, Osterholz-Scharmbeck, najvećeg proizvođača  komunalnih vozila u Europi. Kroz godine KOMOP se potvrđuje u znanju i iskustvu u komunalnom sektoru, i postaje prepoznatljiv partner u raznim projektima svojih klijenata. Vodeći se načelima odgovornog poslovanja spram okoliša i lokalne zajednice KOMOP predlaže svojim korisnicima rješenja koja će istovremeno odgovoriti na zahtjevne specifikacije radnih zadataka, ali biti i ekološki prihvatljiva.

Proširenje na građevinski sektor

Osluškujući trendove na tržištu, kao i potrebe i zahtjeve svojih korisnika, godine 2009. današnje rukovodstvo započinje pregovore s tvrtkom LIEBHERR, vodećim proizvođačem građevinskih strojeva iz Njemačke. LIEBHERR prepoznaje napore tvrtke KOMOP da se korisnicima na hrvatskom tržištu omogući dostupnost inovativne tehnologije i kvalitete, kao i pozitivan pristup poslovanju i zaposlenicima, pa tako 2009. KOMOP postaje generalni zastupnik za LIEBHERR u Republici Hrvatskoj.

Ubrzo se dodatno proširuje asortiman proizvoda i usluga u građevinskom sektoru, te KOMOP postaje zastupnik za PUTZMEISTER, vodećeg proizvođača autobetonskih pumpi, i započinje suradnju i s tvrtkom Goldhofer, specijaliziranom za proizvodnju vozila za specijalnu vrstu prijevoza.

Zbog povećanja obima posla i broja zaposlenika, tvrtka KOMOP seli se 2010. godine u Kovinsku ulicu u Jankomiru u Zagrebu, gdje su ujedinjeni svi dijelovi do tada razdijeljenih poslovnica i skladišta. A zbog povećane potrebe za radnim i parkirnim prostorom KOMOP se uskoro proširuje i na Samoborsku cestu, u samoj blizini sjedišta.

Jačanje tržišnog položaja

Unatoč snažnom ulaganju i širenju na građevinski sektor, tvrtka KOMOP zadržava vodeću poziciju u komunalnom sektoru dodatno obogaćujući ponudu partnerskih proizvoda specijaliziranim rješenjima za čišćenje kanalizacije, podzemnim kontejnerima, posudama za odlaganje otpada te širokom paletom raznovrsnih čistilica i specijalnih vozila, a 2020. godine KOMOP postaje generalni uvoznik i za MEILLER kipere.

Do 2023. godine od male obiteljske tvrtke s 4 zaposlenika KOMOP se razvio u srednje veliko poduzeće s današnjih 50 zaposlenika, te i dalje kontinuirano radi na razvoju poslovanja.

Kvaliteta i stručnost kao jamstvo dodane vrijednosti za korisnike

Kontinuirano radimo na edukaciji i usavršavanju sposobnosti i znanja naših djelatnika, poboljšanju uvjeta rada i tehničke i organizacijske opremljenosti. Poslujemo prema modernim poslovnim modelima ISO 9001:2015 standarda i aktivno sudjelujemo u pružanju najboljih rješenja u javnoj nabavi.

Integralna usluga

S našim klijentima razvijamo dugoročne odnose koji se temelje na povjerenju i transparentnosti, nudimo podršku u razvoju projekata, nabavi strojeva i vozila koja najbolje odgovaraju njihovim potrebama, te podršku kroz cijeli radni vijek stroja/vozila: nabava opreme, pregled strojeva/vozila, servis, kao i savjetovanje i ugradnja rezervnih dijelova prema potrebi.

NAŠI PRINCIPALI

LIEBHERR

www.liebher.com

Liebherr, tvrtka osnovana 1949. godine, danas je ne samo jedna od vodećih svjetskih proizvođača građevinskih strojeva, nego i svjetski priznati dobavljač inovativnih i korisnički orijentiranih proizvoda i usluga u brojnim drugim područjima. Proizvodni asortiman vrlo je širok i pokriva građevinsku industriju, aeronautiku, sustave automatizacije kao i kućanske aparate. Naš Liebherr prodajni program obuhvaća građevinske strojeve za niskogradnju, kao i tehnologije za proizvodnju, obradu i transport betona.

FAUN

www.faun.com

Tvrtka Faun, osnovana 1845. godine, danas je najuspješniji proizvođač vozila za odvoz otpada u Europi. Prije gotovo 100 godina Faun je prvi proizveo i patentirao nadogradnju vozila za sakupljanje otpada s rotirajućim bubnjem koja se i dan danas koristi kao preferirani oblik sakupljanja komunalnog otpada. Tijekom stoljeća i pol postojanja, širenjem asortimana na ostale strojeve i vozila za komunalno čišćenje, te ulaganjem u inovativne koncepte očuvanja okoliša i održavanja vozila tvrtka je uvelike doprinijela komunalnom gospodarstvu i gospodarenju otpadom u svijetu.

MEILLER

www.meiller.com

Obiteljska tvrtka Meiller osnovana je 1850. godine kao kovačnica u Münchenu. Proizvodnjom prve nadogradnje s vitlom za kamion 1907. godine postavljeni su temelji za početak proizvodnje kipera. Kroz desetljeća razvoja i inovacija Meiller Kipper se profilirao kao vodeći proizvođač kipera u svijetu. Meiller program obuhvaća prikolice, poluprikolice, stražnje i trostrane kipere, roll kipere i podizače kontejnera.

GOLDHOFER

www.goldhofer.com

Goldhofer se prvi puta spominje 1705. godine, a u današnjem obliku osnovan je 1946. godine. Mala kovačnica iz Amendingena prerasla je u svjetsku kompaniju s velikim iskustvom i impresivnim inovativnim vještinama. Svojim širokim proizvodnim programom prikolica, poluprikolica i modularnih rješenja Goldhofer može omogućiti prijevoz najzahtjevnijih specijalnih tereta.

SOTKON

www.sotkon.com

Sotkon je tržišni lider u proizvodnji podzemnih kontejnera za selektivno prikupljanje otpada iz kućanstva. Sotkon kontejneri sastoje se od otvora za ubacivanje, koji se izgledom može prilagoditi potrebama urbane sredine u kojoj se nalazi, podzemnog spremnika i betonskog kućišta, a njihovo pražnjenje prilagođeno je kamionima za prikupljanje otpada.

BOSCHUNG

www.boschung.com

Boschung je osnovan 1947. godine u Švicarskoj od kada se intenzivno bavi tehnologijama za upravljanje uvjetima na javnim površinama. Boschung čisti i održava ceste i površine najvećih zrakoplovnih luka, najprometnijih cesta i najposjećenijih gradova na svijetu. U programu su male čistilice i multifunkcionalna vozila, preko ralica i sustava za praćenje vremenskih prilika, pa sve do sustava za upravljanje odleđivanjem cesta i zrakoplovnih pisti.

EDGE

www.edgeinnovate.com

EDGE Innovate osnovan je 2008. godine u Sjevernoj Irskoj i ofenzivnim razvojnim programom brzo se probio u kompetitivnoj branši proizvodnje opreme za prijenos i obradu materijala. EDGE proizvodi koriste se u kamenolomima, rudnicima, lučkim terminalima i gradskim postrojenjima za otpad u više od 50 zemalja.

WILLIBALD

willibald-gmbh.de

Willibald započinje svoj rad kao mala obiteljska tvrtka koja se bavi uređenjem zemljišta, a već 1965. godine započinje s prvom serijskom proizvodnjom strojeva za usitnjavanje. Svoj proizvodni program kontinuirano gradi kroz desetljeća, pa tako danas Willibald proizvodi stacionarne i mobilne uređaje i sisteme za usitnjavanje, prosijavanje i prevrtanje materijala za industriju zbrinjavanja otpada i recikliranje, kao i za pripremu biomase, drvene sječe i komposta.