WILLIBALD – Strojevi za usitnjavanje

WILLIBALD – Strojevi za prosijavanje

WILLIBALD – Strojevi za prevrtanje komposta

WILLIBALD – Strojevi za usitnjavanje

WILLIBALD je obiteljska tvrtka s dugom tradicijom koja se bavi proizvodnjom stacionarnih i mobilnih uređaja i sistema za usitnjavanje, prosijavanje i prevrtanje materijala za industriju zbrinjavanja otpada i recikliranje, kao i za pripremu biomase, drvene sječe i komposta.

Različite varijante strojeva za usitnjavanje omogućavaju uporabu na najrazličitijim zadacima. Osnovu čini serija strojeva EP 5500 Shark – mobilni i brzi usitnjivači.

Strojevi se lagano prevoze (dozvola s 80 km/h) i kompaktnih su dimenzija (ukupno 10 m duljine).

Imaju dugački lijevak za punjenje, robusno podvozje i jaki valjak za uvlačenje (hidraulički podesiv).

Veličina materijala za usitnjavanje se može kontinuirano hidraulički podesiti, a sito za materijal se lagano mijenja i podešava. Gumena linija za izbacivanje usitnjenog materijala hidraulički se sklapa za transport i izuzetno se lagano održava.

Visina izbacivanje materijala je 3,8 ili 4,5 metara (kod 4,5 metarske verzije moguće je direktno punjenje kamiona). Svi dijelovi su pristupačni i lagano se održavaju, a kod kvara moguće je očitati na ploči ili motoru. Senzori punjenja i pogon hidraulične pumpe dolaze direktno od motora. Sve funkcije je moguće birati putem daljinskog upravljača. Motor je MAN 480 ili 520 KS s pouzdanom i dostupnom mrežom partnera za održavanje i servis.

U ovoj liniji strojeva nalaze se modeli:

EP 5500 SHARK

  • Koristi se za proizvodnju kompostnog materijala, biomase, supstrata za bioplin, izradu drvene sječe i usitnjavanje drvene građe
  • Dolazi u pet varijanti ovisno o motoru usitnjavanja (mlatilice, dvostruke mlatilice, mlatilice s kontraoštricama, rotor)

MS 3000 MINI SHARK

  • Za usitnjavanje drvene građe i pakiranja, izradu kompostnog materijala, zeleni otpad, supstrate za bioplin, izradu drvene sječke
  • Varijanta s 22 čvrsta alata ili s rotorom

Stacionarni uređaj za usitnjavanje UZ 80

  • Za staro prethodno lomljeno drvo, kompostni materijal, koru, treset, zeleni otpad, naknadno usitnjavanje
  • Za postrojenja za kompostiranje, izradu bioplina i humusa
  • Elektromotor snage 45 kW
  • Robustan i kompaktan

WILLIBALD – Strojevi za prosijavanje

Flexstar 3000 koncipiran je tako da u samo jednom radnom koraku odvaja materijale kao što su biomasa, kompost ili drvena sječka u tri frakcije. Sito je modularno i može se birati dvije ili tri frakcije – i to putem daljinskog upravljanja. Pouzdan je i kod odvajanja vlažnih i ljepljivih materijala.

Visina traka za izbacivanje od 3,80 m daju velik prostor ispod sita i optimalnu uporabu utovarivača.

Uređaj se nalazi na dvoosovinskom podvozju s dozvoljenom brzinom od 80 km/h. Pogoni ga jaki dizelski motor koji se lagano održava i ima pokrivenu mrežu servisa. Spremnik za prihvat materijala je velik (8 m3) i omogućava kontinuirano punjenje do 200 m3 po satu ovisno o materijalu. Veliku kvalitetu prosijavanja moguće je održati zbog mogućnosti podešavanja doziranja, brzine okretaja i pokrova sita.

Snaga: 117 kW / 159 KS

Dopuštena ukupna težina: 19.000 kg

Volumen lijevka: ca 7 m3

Površina sita: 5 m2 za grubo prosijavanje i 7,5 m2 za fino prosijavanje

WILLIBALD – Strojevi za prevrtanje komposta

Kontinuirano prevrtanje usitnjenog materijala omogućava ravnomjerno miješanje slojeva čime se ubrzava proces kompostiranja i povećava homogenost završnog proizvoda. WILLIBALD strojevi za prevrtanje komposta imaju veliku brzinu okretanja i mogućnost naknadnog usitnjavanja za preostale materijale. Prevrtanje se vrši tako da se s jedne strane glođe sloj komposta i prebacuje paralelno na drugu stranu. Pogon ide preko zglobnog vratila traktora i prilagođeno je svim uobičajenim modelima na tržištu.

Dijelovi stroja su pristupačni i lagano se održavaju, a zamjena freza je brza i jednostavna. Obrada se vrši u smjeru kretanja, tako da je dobra preglednost rada.

Ovisno o visini kompostnih slojeva za prevrtanje na raspolaganju su dva stroja TBU 3P s 3 metra visine komposta i 1.000 m3 po satu i TBU XL s 3,5 metara visine komposta i 1.500 m3 po satu.